BUDGET TUINMEUBELEN

UNIEKE COLLECTIE TUINMEUBELEN

Gevlochten wicker tuinmeubelen

Wicker is de Engelse vertaling voor vlechtwerk en dat is ook precies wat het is want alle wicker tuinmeubelen zijn gevlochten met een kunststof draad. In Nederland draaide het vroeger veel om vlechten, het dorpje Noordwolde is daar een goed voorbeeld van. In de 19de eeuw was dit een dorp waar de vlechtwerk industrie centraal stond. Later werd riet wat meer vervangen omdat bleek dat hier ook veel nadelen aan zaten. Het is vervangen voor het betere vlechtwerk wat plaatsvindt in het Verre Oosten. De techniek van het vlechten is verder verspreidt naar Indonesië en vandaag de dag zien we dat we in Nederland vooral uit Indonesië importeren en we nauwelijks zelf deze wicker tuinmeubelen maken.

Waarom wicker tuinmeubelen meer geschikt zijn dan rotan meubelen

Wicker tuinmeubelen zijn meer geschikt voor buiten. De draden van de stoel worden gemaakt van kunststof en deze kunnen alle weersomstandigheden goed verdragen. Rotan is daarentegen minder geschikt. In het verleden werd rotan voor buitengebruik behandeld met een laklaag. De vlechtdraden van tuinmeubelen van wicker zijn vandaag de dag gemaakt van PVC of HD Polyethyleen gemaakt. Het binnenzetten van de wicker tuinmeubelen in de winter draagt bij aan een langere levensduur, dat is fijn.

De verschillen tussen PVC- en HDPE draden

Draden van HDPE zijn het duurst maar bieden wel de beste kwaliteit. Deze vlechtdraden zorgen ervoor dat de levensduur ongeveer 20 jaar is en dat de meubelen 3000 tot 7000 zonuren kunnen verdragen en de draad er dan alsnog nieuw uitziet. PVC draden zijn minder duurzaam maar wel goedkoper. De draad is minder stug dan van HDPE en is onderhoudsvriendelijk. Echter is de levensduur tussen de 4 en 8 jaar. Wicker tuinmeubelen kopen kan snel en eenvoudig via onze website. We bieden wicker tuinmeubelen aan in zowel PVC draad als HDPE draad.

Zelf samenstellen

Zie je binnen ons ruime assortiment leuke goedkope loungeset hoek meubelen wel leuke dingen, maar in verschillende sets? Geen probleem, want het is mogelijk om zelf je eigen tuinmeubelen set samen te stellen. Uiteraard voorzien we je ook graag van advies wanneer je twijfelt over een combinatie. Bel ons even op 078 – 20 32 078, chat met ons via de chatfunctie of kom gewoon even langs, je bent van harte welkom in onze showroom in Dordrecht. In onze showroom krijg je ook direct een beeld bij de meubelen en uiteraard mag je ook even voelen aan- en plaatsnemen op de diverse hoek loungesets, om zo tot de beste keuze te komen.

Lees meer